olla taitava

Suoratoista tai ohita se: 'Five Days At Memorial' Apple TV+:ssa, faktoihin perustuva draama tragediasta New Orleansin sairaalassa hurrikaani Katrinan aikana

Mitä Elokuvaa Nähdä?
 

Viisi päivää muistomerkillä on käsikirjoitettu minisarja, joka perustuu Sheri Finkin tietokirja samanniminen. Siinä kerrotaan New Orleansin Memorial Medical Centerin kyseenalaista päätöksentekoa, joka tapahtui sen jälkeen, kun sairaala tulvi Katrinan jälkimainingeissa ja tyrmäsi sen varageneraattorit; kriittisiä potilaita jätettiin jälkeen viidentenä päivänä toteutetun joukkoevakuoinnin aikana, ja osa heistä mahdollisesti lopetettiin. Draama kestää viisi päivää, jolloin sähköt olivat poikki ennen joukkoevakuointia sekä tragedian tutkintaa.

VIISI PÄIVÄÄ MEMOORIALILLA : SUORAATKO TAI OHITTAAN?

Lähtölaukaus: Arkistomateriaalia hurrikaani Katrinasta, joka törmäsi New Orleansiin 29. elokuuta 2005.Pääsisältö: Ensimmäisessä jaksossa tutkijat kulkivat veneellä tulvavesien läpi hylättyyn sairaalaan ja löytävät 45 ruumista käärittynä ja sijoitettuna sairaalan kappeliin 13 päivää myrskyn jälkeen. Sitten palaamme takaisin elokuun 29. päivään, kun Katrina käsittelee New Orleansia.

Ilmainen teho kausi 2

Se on ensimmäinen hurrikaani tohtori Anna Poulle (Vera Farmiga); osastonsa sairaanhoitajat huomauttavat, että hänen vesipullonsa ja tonnikalansa eivät riitä selviytymään myrskystä. Päivystyksestä vastaava tohtori Horace Baltz (Robert Pine) ottaa evakuoidut vastaan ​​tavalliseen tapaan huolimatta sairaalan ylläpitäjän tohtori Ewing Cookin (W. Earl Brown) vastalauseista. Sairaanhoitajapäällikkö Susan Mulderick (Cherry Jones) on myrskyn tapahtumapäällikkö, ja hänen on koottava henkilökunta, kun asiat alkavat mennä sivuttain: ikkunat rikkoutuvat, rakennusten välinen taivasilta tärisee tuulessa ja tulvavesiä alkaa kaatamalla kellariin. .

Asiana on myös 7. kerroksen vanhainkoti, jota pidetään omana kokonaisuutena. Raskaana oleva sairaanhoitaja Diane Robichaux (Julie Ann Emery) soittaa Mulderickille, kun vettä alkaa tunkeutua hänen lattiaansa, ja Mulderick alkaa ymmärtää, että asiat ovat pian vakavia. Yksi ongelma: Erittäin paksussa tapauskäsikirjassa ei ole mitään, jossa esitettäisiin tulvaevakuointisuunnitelma. Tuon kerroksen erittäin kriittisiä potilaita edustaa Karen Wynnin (Adepero Oduye) äiti, joka pysyy hänen kanssaan myrskyn raivotessa.Kuva: Apple TV+

Mistä esityksistä se tulee mieleen? John Ridley, joka oli mukana luomassa Viisi päivää muistomerkillä Carlton Cusen kanssa ( Kadonnut ), loi ABC:lle sarjan nimeltä Amerikkalainen rikos jossa on paljon samaa sävyä ja tunnetta kuin tässä esityksessä. Ainoa ero on se Viisi päivää muistomerkillä On 'perustuu tositapahtumiin.'

Otamme: Olemme arvostelleet ohjelmia, joissa on kaikki, mitä sarjasta saatat haluta, mutta ohjelmaa on silti vaikea katsoa. Se näyttää yleensä niin Viisi päivää muistomerkillä , jotka perustuvat todellisiin tapahtumiin ja tarkastelee tragediaa, joka koetti kansaa tapahtuessaan.Esitykset ensimmäisessä jaksossa Muistomerkki ovat kaikki fantastisia, erityisesti Farmiga tohtori Pouna, joka on uusi hurrikaanityössä sairaalassa, ja Jones Mulderickina, veteraanihoitajapäällikkönä, jonka on tehtävä lennossa päätöksiä, jotka eivät välttämättä aina ole oikeita. Robert Pine tekee myös hienon suorituksen avunkulaarina tohtori Baltzin roolissa.

Meidän on myös annettava kunnia Ridleyn ja Cusen kirjoitustiimille, jotka eivät yritä ylidramatisoida jo ennestään tuskallista tarinaa. Saamme henkilökohtaisia ​​välähdyksiä ihmisistä, jotka kärsivät, mutta he eivät valitse tavanomaista 'katastrofielokuva' -reittiä yrittääkseen saada meistä pitämään ihmisistä, jotka ehkä selviävät tai eivät selviä tapahtuman loppuun mennessä. Puhumme todellisesta tragediasta ja todellisesta elämästä, jonka todistaa luonnonkatastrofi, josta NOLA yrittää edelleen toipua, 17 vuotta myöhemmin. Se oli hyvä valinta ohittaa melodraama ja näyttää vain, kuinka vaikeaa se oli siinä sairaalassa, kun myrsky iski ja padot murtuivat.

kuinka katsella steelers-pelejä verkossa livenä

Kaikesta tästä huolimatta on vaikea soittaa Viisi päivää muistomerkillä 'viihdyttävä.' Se on itse asiassa synkkä, vaikeasti katsottava esitys. Jos tiedät ollenkaan, mitä tapahtui Memorialissa Katrinan jälkimainingeissa, tiedät, että sarja tulee käsittelemään tuskallisia päätöksiä, jotka sairaalan henkilökunnan oli tehtävä priorisoidakseen ihmisten evakuointia, joilla oli parhaat mahdollisuudet selviytyä. Täällä ei ole ketään, joka kannattaa tai vastustaa, koska näemme ihmisten tekevän nämä päätökset äärimmäisen sota-alueen ulkopuolella sota-alueen ulkopuolella. Eikä ole onnellista loppua.

Tällaiset sarjat voivat silti olla houkuttelevia ( Tšernobyl tulee mieleen), mutta 'kiinnostava' ei tarkoita, että se olisi helppo katsoa. Katsojien on todellakin selvitettävä, haluavatko he viettää tämän tarinan kanssa noin kuusi tuntia kahdeksassa jaksossa.

Seksi ja iho: Ei mitään.

Flashin uudet jaksot

Viimeinen kommentti: Kun kuulemme tohtori Poun rukoilevan, virta välähtää, kun tulvavedet tuhoavat generaattorit. 'Jumala auttakoon meitä', kuulemme Poun kuiskaavan.

Sleeper Star: Kuten mainitsimme, Pine on loistava vanha ammattilainen tohtori Baltz, samoin kuin Cornelius Smith Jr. tohtori Bryant Kingina, nuorena lääkärinä, joka käsittelee päivystystilan kaaosta siirtäessään evakuoituja pois tulvasta.

Useimmat pilottilinjat: Kun Mulderickille kerrotaan, että jos sairaala tulvii, heidän on evakuoitava, hän sanoo: 'Evakuoi? Miten?' Rakennustyöntekijä Eric Yancovich (Joel Keller – kanadalainen näyttelijä, ei todellakaan sinun) vastaa: ”En tiedä! olet tapahtuman komentaja!' Kiitos, kaveri.

Kutsumme: SUORASTA SE. Kuten sanoimme, Viisi päivää muistomerkillä on vaikea kello, mutta jos tiedät sen menemisen, se on hyvin kirjoitettu ja hyvin toteutettu tutkielma siitä, kuinka äärimmäisissä olosuhteissa tehdyt päätökset voivat johtaa tragedioihin, vaikka aikomukset olisivat hyvät.

Joel Keller ( @joelkeller ) kirjoittaa ruoasta, viihteestä, vanhemmuudesta ja tekniikasta, mutta hän ei huijaa itseään: hän on TV-narkari. Hänen kirjoituksensa on ilmestynyt New York Timesissa, Slatessa, Salonissa, RollingStone.com , vanityfair.com , Fast Company ja muualla.