Jamie Lee Curtis

Striimaa tai ohita se: 'Halloween Ends' Peacockissa, jossa Michael Myers lopulta lopulta kuolee lopullisesti, ehkä

Mitä Elokuvaa Nähdä?
 

Halloween päättyy ( nyt Peacockissa ) laittaa vitsi kiusan nimeen: Kolmetoista elokuvaa sarjaan, joka on tappanut ikonisen Big Badin yhä uudelleen ja uudelleen, paitsi että hän palaa yhä uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan, ja se tapahtuu vihdoin? Loppu? Finito? Michael Myers, tuhkaa pölyksi ja kaikkea muuta? Joo. Oikein. Uskomme sen kun näemme sen. Ja vaikka näemme sen, kun oletetaan, että se tapahtuu tämän elokuvan lopussa, kukaan täysissä mielessään ei usko, että se on todella ohi. Mikään eksistentiaalisen pahan symboli ei koskaan kuole. Mutta se päättää tämän trilogian, joka alkoi vuonna 2018 Halloween ja 2021 Halloween tappaa , suorat jatko-osat John Carpenterin kestävälle vuoden 1978 alkuperäiselle elokuvalle, jonka on ohjannut David Gordon Green ja joka on tunnettu O.G. huutokuningatar Jamie Lee Curtis. Lakkaako teurastus siis todella? Minulla on epäilykseni.

HALLOWEEN PÄÄTTYY : SUORAATKO TAI OHITTAANko?

Pääsisältö: Haddonfield, Illinois, elää ikuisen Michael Myersin synkkyyden pilven alla – niin paljon, että haluat nimetä paikan uudelleen Traumavilleksi tai ehkä Scarsdaleksi. Kaikki palaa aina Michael Myersiin. Voit puhua veitsien kalastuksesta, ja sitä Michael Myers käytti tappamaan kaikki nuo ihmiset. Koko kaupunki on vain huonossa paikassa. Kaikki ovat vihaisia ​​ja vihaisia. Tunnet, että ainoat asukkaat, jotka kukoistavat, ovat psykoterapeutit ja tosirikosten podcastit. Poliisit, sairaanhoitajat, eläkeläiset, opiskelijat, romumiehet – kaikki kärsivät kaikkialla läsnä olevan eksistentiaalisen uhan alla. Olkaa siis kiitollisia tällaisista eskapist-elokuvista, koska meillä ei ole todellisuudessamme yhtään NIITÄ!elokuvat ilmestyvät 2021

Aloitamme kauhean kohtauksen, joka sijoittuu Halloweeniin 2019, kun mukava nuori mies Corey Cunningham (Rohan Campbell) tappaa vahingossa pojan hoitaessaan häntä. Poika oli pilaamassa ja Corey panikoi ja poika kaatui portaiden kaiteen yli. Seuraavaksi siirrytään nykypäivään, neljä vuotta tapahtumien jälkeen Halloween tappaa . Laurie Strode (Curtis) näyttää ehkä, mutta ei todennäköisesti ole siirtymässä eteenpäin. Paikalliset hymyilevät hänelle ja syyttävät häntä Michael Myersin murhasta paluusta. Mutta hän näyttää riittävän tyytyväiseltä toistaiseksi. Hän on lopettanut juomisen ja kirjoittaa muistelmia ja on muuttanut kauniiseen kotiin tyttärentyttärensä Allysonin (Andi Matichak) kanssa, joka on sairaanhoitaja Haddonfieldin sairaalassa. Heidän tyttärensä/äitinsä menetys viipyy edelleen – tiedäthän, viimeisen elokuvan lopussa, kun Michael Myersin näppärät käsineet lähettivät Judy Greerin suureen tuolle puolen.Lukuun ottamatta hirvittävää poliisikaveria Frank Hawkinsia (Will Patton), joka flirttailee Laurien kanssa ruokakaupan lihatiskillä, kaikki kaupungissa ovat kusipää. Muut sairaanhoitajat, muut eläkeläiset, opiskelijat, radion hölmöilevä paskiainen. Paitsi Corey. Hän oli aikoinaan lupaava opiskelija, mutta nyt hän työskentelee poppiensa parissa romukaupassa. Kaupunkilaiset ajattelevat, että hän on hiipiä, joka tappoi lapsen ja pääsi pois. Joukko lukion kiusaajia hyökkää hänen kanssaan ja satuttaa häntä, ja Laurie huomaa hänet ja vie hänet sairaalaan, jotta hän voi laittaa hänet Allysonin periferiaan. Laurie, Allyson, Corey – kaikki ovat haavoittuneita ihmisiä ja Haddonfieldersin halveksunnan kohteita. Nämä kolme ovat hyviä ihmisiä täällä. Kaikki muut ovat antaneet surunsa kovettaa itsensä vihamielisiksi paskapäiksi, jotka heijastavat ilkeyttä ja tuomiota toisiin.

Corey ja Allyson onnistuivat ja nauttivat toistensa seurasta. Ehkä he ovat löytäneet vähän onnea heitä ympäröivien itsekkäiden, pinnallisten elokuvahahmojen joukosta – esimerkiksi Coreyn harpyäidistä tai Allysonin työtovereista, mukaan lukien äijälääkäri ja hänen töksähtämänsä sotkuinen sairaanhoitaja. Ja sitten eräänä iltana pukujuhlien jälkeen, joissa he päästivät irti ja tanssivat Sebadohin ja Dead Kennedysin kanssa, kiusaajat työnsivät hänet pois ylikulkusiltalta mainostaulun viereen, jossa oli kadonnut tyttö. Ja mainostaulun alla, jossa on kadonnut tyttö, on viemäriputki. Ja jokin vetää Coreyn viemäriputken sisään. Kolme arvausta siitä, kuka se on. Ja ei, se ei ole Ghoulies, Critters tai C.H.U.D.s.Kuva: Peacock

Mitä elokuvia se muistuttaa sinua?: laittaisin kaikki paremmuusjärjestykseen Halloween elokuvia täällä, mutta vain minua toivottomammat ihmiset ovat nähneet jokaisen niistä. Niistä joita olen katsellut, Halloween päättyy on muiden vihreiden merkintöjen tapaan ylemmän keskitason, mutta kun otetaan huomioon, kuinka paljon rättiä sotkee ​​tämä franchising, se ei kerro paljon.

Katsomisen arvoinen esitys: Suurimmaksi osaksi Curtis leikkaa läpi paljon käsikirjoituksen osia muistuttaakseen meitä siitä, että Laurien hahmon vahvuus piilee hänen vahvuudessaan, vakaumuksessaan ja toisinaan viipaloivassa huumorintajussa.Ikimuistoinen dialogi: Laurie rohkaisee Allysonia etsimään romantiikkaa: ”Sinun on löydettävä joku, joka voi päästää irti. Se saa sinut repimään paidasi pois ja näyttämään surua tissisi ja sanomaan: 'Tiedätkö mitä, mennään!'

Seksi ja iho: Ei mitään.

Otamme: Vaatii vakavaa redukcionismia ja erittäin suurta metaforista teurastajaveistä päästäkseen läpi Greenin maksimalistisen otteen. Halloween ja löydä ydinidea täältä, ja se on melko hyvä: jos Michael Myers on pahan käsitteen symbolinen ruumiillinen ilmentymä, se, mikä houkuttelee sen ulos pimeydestä, on julmuus lähimmäisiäsi kohtaan. Se on kuin väärinkäytön kierre – Michael Myers satuttaa Haddonfieldereitä, Haddonfielders satuttaa toisiaan, Michael Myers palaa satuttaakseen lisää Haddenfieldereitä. Meitä pyydetään uskomaan, että Michael Myers voi vetää pimeyden sielusta pienellä intensiivisellä katsekontaktilla. Meitä on myös pyydetty uskomaan, että mikään ei voi tappaa kaveria, joten luulen, että se ei ole liikaa pyydetty.

Poikkean hieman: Mikä sitten aiheutti Michael Myersin ensimmäisen ilmentymisen? Eikö häntä pahoinpidelty tai hylätty tai jotain? (Se riippuu siitä, mikä niistä aivan liian monista Halloween elokuvat, joita pidät kaanonina ja joita pidät paskana.) Mikä on pahan luonne? Onko se olemassa vain siksi, että meillä olisi ystävällisyyttä ja iloa? Nämä ovat kysymyksiä filosofeille, ja lopullisten vastausten vaatiminen on tyhmää.

Netflix on kadonnut avaruuteen

Ei se Halloween päättyy on olemassa kokonaan inspiroimaan koskettavaa pohdiskelua moraalin luonteesta. Ei, se on olemassa, jotta Michael Myers ja Laurie Strode voivat osallistua mahtavaan kahden hengen välienselvittelyyn, koska Curtis on 63-vuotias ja franchising-sarja 44-vuotias, ja se on jo helvetin aika, eikö niin? He molemmat ansaitsevat sen. 'Se' on sulkeminen, vaikka käsikirjoituksessa on linja (Greenin, Danny McBriden, Chris Bernierin ja Paul Brad Loganin kirjoittaja), joka tukee viisautta, että todellinen sulkeminen on virhe. Voimme vain jatkaa parhaamme mukaan, mutta saattaa olla hyödyllistä, jos joku kiinnittää Michael Myersin ensin teurastajakortteliin, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu jääkaappi, ja Laurie on mielellään.

Green valvoo pragmaattisen ja temaattisen yhtä häikäilemätöntä käyttöä Halloween päättyy , joka ei ole sen huvittavan hajallaan Tappaa tai vuoden 2018 elokuvan suhteellisen keskittyneeseen julmuuteen. Ensisijainen huolenaihe tässä on, voiko Green, epäilemättä lahjakas visuaalinen stylisti, käyttää hienosti käytettyä kameraansa johtamaan meidät emotionaalisesti tyydyttävään lopputulokseen. Ja enimmäkseen hän tekee, runsaalla verellä ja hokey-huippuseremonialla, sarjan käänteitä ja puoliksi häiriötekijöitä, jotka joskus tuntuvat neljältä käsikirjoittajilta eikä tarpeeksi toimittajilta. He heittävät yhteen komedian ja vastenmielisyyden sotkuisen sotkun, kun Michael Myers antaa ryyppäämisen teurastuksilla, ja monet hänen uhreistaan ​​perustelevat kohtalokkaita jälkiruokiaan säälimättömällä käytöksllään. Mikä saa ihmisen ihmettelemään, miksi Michael Myers murhaisi ne, jotka levittävät hänen niin pirullisesti edustamaansa ei kovin mukavuutta, mutta älkää kysykö sitä, se vain tekee sotkusta sotkuisemman.

joulu Krankissa

Kutsumme: Jos olet päässyt trilogiassa näin pitkälle, STREAMOMAAT SITÄ nähdäksesi mitä tapahtuu, vaikka tapahtumien näkeminen olisikin vain hieman riittämätöntä. Se ei ole lopullinen Halloween elokuva, eikä se varmasti ole viimeinen. Ei koskaan tule viimeistä. Paha ei koskaan kuole – äläkä unohda sitä.

John Serba on freelance-kirjailija ja elokuvakriitikko, jonka kotipaikka on Grand Rapids, Michigan. Lue lisää hänen työstään osoitteessa johnserbaatlarge.com .