Suoratoista Tai Ohita Se

'30 Coins' HBO Max -katsaus: suoratoistaako se vai ohitatko sen?

Mitä Elokuvaa Nähdä?
 

Kun X-tiedostot debyytti 27 vuotta sitten, idea sarjasta, joka toimii kahdella tasolla - viikon mysteeri kääritty meneillään olevaan mytologiaan - oli vallankumouksellinen. Kirjailijat ovat yrittäneet luoda tällaisia ​​sarjoja siitä lähtien vaihtelevalla menestyksellä. 30 kolikkoa, sarja HBO Europelta, pyrkii olemaan uskonnoteemainen Salaiset kansiot- tyylinäyttely, mutta se tarkoittaa myös sitä, että sillä on paljon peitettävää maata. Menestyykö se?

30 kolikkoa : VIRTAA TAI OHITTAA?

Lähtölaukaus: Genevessä, Sveitsissä, mies kävelee määrätietoisesti kaupungin läpi, kunnes pääsee pankkiin. Heti kun hän kävelee sisään, hän alkaa ampua.Ydin: Ammuttuaan pankkiin ja haettuaan sitten riipuksen tallelokerosta, mies nousee autoon. Pappi ottaa pois amuletin, jolla mies pukeutuu, ja hän kuolee välittömästi. Haetun riipuksen sisällä on salaperäinen kolikko.Esityksen hyvitykset osoittavat, mistä kolikot ovat peräisin: Ehkä se oli 30 kolikkoa, jotka roomalaiset maksoivat Juudakselle Kristuksen ristiinnaulitsemisen jälkeen. Emme koskaan puhu luottosarjoista, mutta tällä on merkitystä myöhemmin.

onnenpyörä väärä vastaus

Espanjan Pedrazassa maitotilan ihmiset ympäröivät lehmää, joka on synnyttämässä. Kaupungin eläinlääkäri Elena (Megan Montaner) häiritsee juuttunutta ovea yrittäessään kääntää vasikan ympäri. Kun hän tulee takaisin ovelta ja saattaa syntymän päätökseen, hänen käsivarsissaan ei ole vasikka, vaan ihmisvauva.Paco (Miguel Ángel Silvestre), kaupungin uusi pormestari - ja myös kaupungin lihapakkatehtaan omistaja - kutsutaan maitotilalle. Hän käskee kaikkia, jotka ovat nähneet syntymän, olemaan kertomatta sielua, muuten sana tulee sosiaalisessa mediassa. Emme halua näyttää hikeiltä, ​​hän kertoo heille. Maanviljelijä ja hänen vaimonsa vievät vauvan hoitamaan sitä, ja poliisi tai sosiaalipalvelujen sijaan Paco ehdottaa, että hän ja Elena keskustelevat paikallisen papin, isä Vergaran (Eduard Fernández) kanssa, saadakseen apua ja neuvoja.

Padre kertoo Pacolle ja Elenalle, että jonkun on täytynyt vaihtaa vauva vasikaksi jossain vaiheessa, kun Elena ja syntymää kuvaavat ihmiset häiritsivät. Isä Vergaralla on oma historia, minkä vuoksi Pacon vaimo Merche (Macarena Gómez) ei luota häneen. Hänellä oli ilmeisesti tapana tehdä manaa, vaikka hän kertoi Elenalle, että hän vain tarjoaa palvelua vaikeuksissa olevien nuorten vanhemmille; yhdessä hänen edellisistä pysäkkeistään nuori mies kuoli sydämenpysähdykseen, kun isä Vergara karkotti hänet ja työnsi kolikon ihonsa läpi. Se on yksi syy siihen, miksi Vergara on karkotettu tähän pieneen kaupunkiin.Kun kaupungin eksentrinen Antonio (Javier Bódalo) uhkaa pudottaa vauvan kirkon kellotorniin, mutta hyppää sitten itsensä jälkeen Elena vakuuttaa hänet antamaan vauvan hänelle. Hän selviää, mutta kertoo padrelle, että hänen syntinsä paljastetaan lopulta. Antonion päällä on kolikko, jonka padre sanoo olevan vain pala metallia.

Samaan aikaan Elena menee maanviljelijöiden taloon - maanviljelijän vaimo Carmen (Carmen Machi) tuntee tämän vauvan olevan Jumalan siunaus sen jälkeen, kun hänen oma pikkulapsensa hukkui vuosia sitten - ja huomaa, että vauva on nyt kävelyssä ja melkein yhtä pitkä kuin hänen äitinsä. Kun hän palaa kertomaan Pacolle, pormestari luulee alkavansa nähdä asioita. Mutta hän menee vastahakoisesti hänen kanssaan keskellä yötä tutkimaan, eikä Carmen todellakaan toimi kuten hän itse.

haluan katsoa pelin

Manolo Pavon / HBO Europe

Mistä se muistuttaa sinua? 30 kolikkoa on yksi niistä pikkukaupungin oudoista asioista, joka tuntuu ristikkäiseltä Lähentyminen , Messias ja X-tiedostot .

Meidän Take: Yllä olevassa Gist-osassa kirjoittamamme ei edes lähde selittämään, mitä tapahtui 77 minuutin ensimmäisessä jaksossa 30 kolikkoa (alkuperäinen nimi: 30 kolikkoa ), jonka on luonut, ohjannut ja kirjoittanut Álex de la Iglesia. On pormestari, joka on enemmän huolissaan sosiaalisen median asemastaan ​​kuin omistetut hirviöt, jotka ryöstävät kaupunkiaan; eläinlääkäri, josta tulee enemmän tutkija kuin eläinlääkäri; levoton pappi, jolla on käytännönläheisempi näkemys pakkokeinoista kuin edes seurakuntalaiset; ja jatkuvasti epäilevä pormestarin vaimo, joka saattaa tietää enemmän kuin antaa.

Se on paljon, ja kun katselimme ensimmäisen jakson 30 kolikkoa , emme olleet varmoja, oliko katsomamme täydellinen tarina osana antologiaa vai tuleeko tämä olemaan yksi niistä ohjelmista, joissa viikon mysteeri on kääritty kauden läpi kulkevaan mytologiaan. Jakson loppuun mennessä olemme vakuuttuneempia siitä, että kyseessä on jälkimmäinen. Mutta emme ole varmoja, onko se oikea strategia sarjalle.

De la Iglesia ja hänen kirjailijansa Jorge Guerricaechevarría ovat yrittäneet upottaa mysteeriä ja vähän huumoria kauhutarinaansa, mutta se luo myös tonaalisia muutoksia, jotka eivät aina ole sujuvia. Eräänä hetkenä Elena miettii papille outoa vauvaa, jonka hän näki maanviljelijöiden talossa, ja seuraava Paco valitti Twitterissä mainitsemistaan.

Vaikka saamme, että de la Iglesia yrittää mennä Salaiset kansiot tunnelma, jossa on pimeyttä ja synkkyyttä 95% ajasta, ja loput 5% yrittää vaalentaa tätä synkkyyttä, kevyet osat tuntuivat vain olevan paikoillaan täällä. Ensimmäinen jakso oli varmasti pakattu toimintaan, eikä se välttämättä viivästynyt niin paljon, mutta tuntui siltä, ​​että se jauhui hieman kohti johtopäätöstä, jonka se olisi voinut saada noin 15 minuuttia aikaisemmin.

Sukupuoli ja iho: Ei mitään.

Viimeinen kommentti: Kirkossa tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen isä Vergara ei usko, että Elena näki kolikon jälkeisen hirviön. Mutta kun hän pyytää kolikkoa, hän sanoo: Miksi vaivautua? Se on vain pala metallia. Kun hän kävelee ulos, Vergara istuu, laittaa päänsä käteensä ja etsii sitten miehen ilmeen, joka haluaa epätoivoisesti kolikon takaisin.

Channing Tatumin ensimmäinen elokuva

Sleeper Star: Vaikka hän on yksi näyttelyn tähdistä, Montanerin hahmo Elena pitää meidät katsomassa. Hän on utelias, vahva ja päättäväinen päästä alkuun mitä tapahtuu. Hän ei näytä olevan henkilö, jolla on visioita, joten kun Paco ja Vergara sytyttävät hänet, hänen vihansa on tuntuva.

Useimmat Pilot-y-linjat: Etkö ole varma, kuinka Anthony oli vielä elossa sen jälkeen, kun hän putosi kellotornista ja osui pakettiautoon. Ei myöskään ole varma siitä, kuinka Carmen selviytyi osasta, mitä hän koki jaksossa.

Kutsumme: Suoratoista sitä. Siellä tapahtuu tarpeeksi aikana 30 kolikkoa pitää katsoja kiinnostuneina. Mutta toisinaan tapahtuu liikaa, eikä se anna aikaa tutkia suhteellisen pientä pääosaa ja mitä heidän hahmojensa motivaatiot ovat.

Joel Keller ( @joelkeller ) kirjoittaa ruoasta, viihteestä, vanhemmuudesta ja tekniikasta, mutta hän ei poikaa itseään: hän on TV-junkie. Hänen kirjoituksensa on ilmestynyt New York Times, Slate, Salon, RollingStone.com, VanityFair.com, Fast Company ja muualla.

Suoratoisto 30 kolikkoa HBO Max

terävämpi peliaika tänä iltana