Sean Bean

Suoratoista tai ohita se: Onko 'The Frankenstein Chronicles' BritBoxissa Monster Smash vai Graveyard Trash?

Mitä Elokuvaa Nähdä?
 

Mitä jos Frankenstein eikö ollut fiktiota? Mitä jos Frankenstein oliko todellinen? No, entä jos se ei ollutkaan 'todellinen' sinänsä, mutta romaanin henki herätti sarjan hirveitä murhia esiviktoriaanisessa Lontoossa? Se on eräänlainen Netflixin uuden alkuperäisen sarjan ydin Frankensteinin kronikat . Sarja, pelottava rikostrilleri, jossa on 'eräänlainen' etsivä nimeltä John Marlott ( Sean Bean ) salaperäistä tappajaa vastaan, sekoittaa viktoriaanisen penniäkään pelottavan genren tunnusmerkit superspesifisiin historiallisiin viittauksiin ja venekuormaan kameoita brittiläisen kirjallisuuden suurimmista titaaneista. (NÄYN SINUN, DICKENS!) Mutta onko siitä mitään hyötyä? Vai pitäisikö se heittää Thamesiin kuin epäpyhä tiedekoe, joka meni pieleen?

FRANKENSTEININ KRONIKAT : SUORAATKO TAI OHITTAANko?

Lähtölaukaus: Yksittäinen soutuvene vaeltelee sateen ja ukkonen läpi Lontoossa vuonna 1827. Yhden lyhdin valossa näemme, että veneen matkustaja ei ole kukaan muu kuin Sean Bean. Tiedätkö, se kaveri, joka kuolee moneen asiaan. Toinen vene nousee sumusta, huolestuttaen Mr. Beania, joka nousee tapaamaan toisen veneen matkustajaa. Ensimmäinen asia, jonka hän sanoo? 'Missä tavarani ovat, ne laatikot, jotka lupasit minulle?' Voi, tämä näyttää siltä, ​​että se liittyy salakuljetukseen, mikä tarkoittaa, että meillä on käsissämme rikostarina!Kuva: Netflix

Pääsisältö: Sean Bean näyttelee John Marlottia, Lontoon 'poliisipäällikköä', joka toimi aikana ennen kuin poliisitoiminta oli todella asia. Tämä tarkoittaa, että säännöt ovat löysempiä, rikokset ankarampia, eikä siellä ole paljon valvontaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sen jälkeen kun hänen pieni salakuljetusrenkaan rintakuva (katso yllä) menee pieleen, kukaan ei todellakaan välitä syyllisestä, joka kuolee jonkinlaiseen juoksuhiekkaan.

Kuitenkin jälkimainingeissa Marlott ja hänen miehensä löytävät groteskin ruumiin: nuoren tytön, jonka ruumis näyttää ommeltaneen yhteen muista kuolleiden lasten ruumiinosista. Kuten Frankenstein. Ja sitten hänen kätensä herää henkiin, vaikka hän on kuollut. Kuten Frankenstein. Marlott vaatii, että maan paras lääkäri tutkii ruumiin, ja tämä tarkoittaa, että hän saa raahata sisäministerin, nuoren Sir Robert Peelin tapaukseen, ja Peel puolestaan ​​pyytää Marlottin selvittämään asian. mitä tapahtui.

Marlott huomaa pian olevansa sekaantunut monikerroksiseen salaliittoon. Ovatko nämä 'palaset' ruumiit jonkun katkeran amatööritieteilijän työtä, joka on suuttunut Sir Robert Peelin tulevasta vaalikaudesta? Onko se köyhemmillä kaupunginosilla kummittelevan hirviön työ? Oliko tappaja vanginnut kadonneen tytön nimeltä Alice Evans? Onko olemassa edes tappajaa? Ja miksi-oi-miksi niin monet kirjailijat näyttävät olevan tapauksen kiertoradalla? Tapauksen ylivoimainen Mary Shelley -kohtaus sivuun, ensimmäinen jakso päättyy siihen, että Marlott tarttuu William Blaken runojulkaisuun, joka on tärkeä vihje nuoren Alice Evansin katoamiseen. (Älä usko, että en näe Keats-viittausta Mr. Nightgalen nimessä.)Kuva: Netflix

Frankensteinin kronikat mukana myös yksi Netflixin suurimmista näyttelijöistä: Kruunu 's Vanessa Kirby . Hän esiintyy Lady Herveynä, huolestuneena aristokraattina, joka harjoittelee hyvin messinkistä punaista värjäystä.

mihin aikaan on tämän illan päätapahtuma nyrkkeilyssä

Otamme: Vau, tämä on outo esitys. Sanon sen, koska näyttää olevan epäselvyyttä siitä, mitä Frankensteinin kronikat on jopa noin. Otsikko ja rikos viittaavat makaaberiin syvään yliluonnolliseen sukellukseen, mutta jotkut kriitikotovereistani ovat jo kirjoittaneet varoituksia, että ' itse asiassa ”, tämä on leikattu ja kuiva proto-etsiväsarja. Oikeastaan ​​sekään ei ole aivan sitä. Tämä on rikosohjelma, joka on epätoivoisesti huolissaan modernin rikoslajin alkuperästä, erityisesti todellisen elämän ja fiktion välisestä luonnostaan ​​antamasta ja ottamisesta. Miksi sisällyttää William Blake? Ehkä siksi, että hän eli tänä aikana, mutta ehkä myös siksi, että hänellä on ollut niin suuri vaikutus nykyaikaisiin rikostrillereihin, kuten punainen lohikäärme . Miksi esitellä Sir Robert Peel? Luultavasti siksi, että hän on kaveri, jonka on määrä muuttaa Britannian poliisivoimat oikeiksi lainvalvontaviranomaisiksi. Miksi pelata Frankensteinin myytillä? Koska se heijasti kiinnostusta ja ahdistusta siitä, mitä voimme oppia ruumiilta (eli oikeuslääketieteen synty). Tämä esitys on täynnä kerrostettuja viittauksia ja viittauksia, jotka kaikki kiertävät levoton kana-muna-suhde, joka tosielämässä on painajaisten kanssa.Kuva: Netflix

Se sanoi, Frankensteinin kronikat toimii puhtaana rikostrillerinä. Ensimmäinen jakso venyy ajoittain ja on synkempi kuin harmaa Lontoon päivä. Se on enemmän kiinnostunut lyömään 'penny dreadful' -merkintöjä kuin tekemään mitään uutta itse genren kanssa. Se sanoi, että esitys on luultavasti pakko nähdä historiallisen draaman nörteille. Ensimmäinen jakso on täynnä äärimmäisen tarkkoja historiallisia viittauksia - kuten se, että Marlottilla on kuppa! Tiedätkö kenellä oli kuppa 1800-luvulla? PALJON IHMISTÄ. Tuskin näemme kuppaa näytöllä, koska a) se saattoi tehdä jonkun äärimmäisen ruman ja b) useimmat ihmiset häpeivät sitä niin, etteivät he koskaan kirjoittaneet siitä, ja koska he eivät koskaan kirjoittaneet siitä, monet nykyajan kirjoittajat nousivat laiskasti lähteestä. materiaalia, oletetaan, että se ei ollut niin haitallista kuin se todellisuudessa oli. Frankensteinin kronikat haluaa myös katsoa, ​​mitä kirjailijat leikkasivat kirjoistaan.

Seksi ja iho: Ainoa iho, jonka saamme ensimmäisessä jaksossa, on karkealaatuista. Näemme kuolleiden lasten ruumiita leikattuina ja yhteen ommeltuina. Myöskään seksin suhteen ei ole paljon puhuttavaa Marlottin kupanpaljastuksen ulkopuolella. No, siellä on tämä kauhea kohtaus, jossa Faganin kaltainen orpoherra yrittää hiljentää Marlottia antamalla hänen kukistaa neitsyen tytön, mutta muuta ei tapahdu kuin kuulustelukohtaus. Marlott on sankari, hei!

Katso myös

Viimeinen kommentti:

Köyhä pieni poika, jota olemme seuranneet, makaa kuolleena laatalla. Aluksi näyttää siltä, ​​että hänen rintansa on vain leikattu auki ja ommeltu, ruumiinavaustyyliin, mutta sitten saamme läheltä hänen veltto ommeltu ranteen nykimisen eloon mysteerimiehen käsissä.

Sleeper Star: Saamme tuskin muuta kuin vilkaisua kirjailijaan, joka naarastelee eduskuntakäsittelyä virnistettynä, mutta hän erottuu esityksen synkkyydestä ja hyvästä syystä. Näyttelijä Ryan Sampson näyttelee 'Bozia', ​​hahmoa, jota sinä vain sinä tietää tulee jälleen esiin myöhemmissä jaksoissa. Mistä tiedämme? Koska 'Boz' oli Charles Dickensin sivuteksti nokkelana nuorena sanomalehtitoimittajana. (Tarkastimme myös IMDB:n.)

uusi tosimaailman kausi

Useimmat pilottilinjat: 'Olen nähnyt murhan ennenkin, sir, mutta... ei mitään tämän kaltaista.'

Kutsumme: Jätä se väliin. Esitys on hyvä, mutta ellet pidä kirjallisten pääsiäismunien laskemisesta – tarkoitan, niin minä –, aikasi kuluu paremmin vanhojen aikojen ylivertaisen murhamysteerin selvittämiseen. Alienisti .