Muu

'Seikkailuaikojen finaali on yhtä rohkeasti herkkä kuin sen perintö |

Mitä Elokuvaa Nähdä?
 

Finaali Seikkailuaika pitäisi tuntua surulliselta tilaisuudelta. On harvinaista, että lasten esitys ylittää lasten ohjelmoinnin rajat ja tulee osaksi populaarikulttuuria. On vielä harvinaisempaa, että yhtä analysoidaan ja ylistetään jatkuvasti kuin tämä aina. Yli 10 vuodenaikaa, Seikkailuaika esitteli maailman lukemattomille yllättävän syville hahmoille, vei katsojat satoihin hulluihin seikkailuihin ja muutti tahattomasti animaation maailmaa prosessin aikana. Sen menetys tuntuu. Mutta kaikesta tästä huolimatta, Seikkailuaika Erittäin voimakas tunnin mittainen viimeinen jakso ei koskaan tunnu hautajaisilta ... Se on juhla.katselujakso tänään

Sitä on erityisen vaikea vedota, kun otetaan huomioon, mihin sarja loppui aiemmin tänä keväänä. Tule minun kanssani alkaa sodan reunalla, kun suosikki tieteellisesti keskittynyt hallitsijamme prinsessa Bubblegum valmistautuu kohtaamaan Gumbald-setänsä. Huolimatta kaikista typeristä sanaleikeistä ja rakkaudesta karkkia kohtaan, Seikkailuaika sen ytimen läpi on aina kulkenut häiritsevästi aikuisten aiheita. Sarjan tasapaino sarjakuvan suloisen ja haamuttavan realistisen välillä on työnnetty rajoilleen, kun nämä kaksi vihaista hallitsijaa valmistautuvat taisteluun, jopa verenvuodatessaan tämän jakson kuvaamiseen. Yhdessä vaiheessa tunteva pelilaite Beemo kuvaa sotaa sanomalla: Hänellä oli ystäviä ja hänellä oli ystäviä, joten he päättivät taistella huonosti. Aluksi kuvaus tuntuu koomisesti räikeältä selitykseltä sodan monimutkaisuudelle, mutta mitä kauemmin katsomme näitä hahmoja ja mitä enemmän he mallintavat todellista sotaa, sitä enemmän tämä yksinkertainen lausunto resonoi. Seikkailuaikalla on aina ollut taito kiehuttaa pimeimmät ja voimakkaimmat ihmiskokemukset helposti ymmärrettäviksi oppitunneiksi.Tasapaino lapsen ja kypsän välillä heijastuu myös päähenkilöön, Finniin. Vuosien ajan olemme tunteneet Finnin sankarina, joka on valmis uhraamaan kaiken hyppäämään taisteluun, mutta viimeisten kausien aikana hän on aidosti kypsynyt. Hänet on pakotettu kohtaamaan isänsä, mennyt kasvokkain doppelgängerinsä kanssa, menettänyt kätensä ja kamppaili eron jälkeen. Tämä on suomalainen, joka ei enää näe taistelua ainoana vaihtoehtona. Tämän seikkailusarjan viimeisissä hetkissä Finn on yksi, joka pyytää prinsessa Bubblegumia rauhan puolesta, ei toisinpäin.

Jotkut finaalin parhaista hetkistä ovat samanaikaisesti odottamattomia, mutta väistämättömiä: Bubblegumin sodan lopputulos; mikä lopulta ajaa prinsessa Bubblegumin ystävän Marcelinen ottamaan puolen; Finnin uhrautuvan luonteen seuraukset; ja hänen kumppaninsa Jaken pelko. Jopa se, että roistojen Lemongrabin paras hetki on täysin hiljainen, vaikuttaa oudolta sopivalta. Seikkailuaika on rakentunut tähän hetkeen jo melkein vuosikymmenen ajan. Erikoistilanteessa on tunne päästää irti. Toki show-ohjaaja Pendelton Ward ja hänen uskomaton kirjailija- ja animaattoritiiminsä loivat tämän finaalin eeppiset haasteet, mutta kun se päättyy heidän luomiinsa hahmoihin ohjaamaan omia kohtalojaan.

Tule kanssani on varmasti enemmän kuin sen kohtuullinen osuus jännittävistä hetkistä. Jakso toistaa finaalikokemuksensa älykkäästi ja peittää mahdollisuuden, että suosikkihahmosi voivat hyvin kuolla tämän taistelun loppuun mennessä. Mutta sen päätelmässä on myös kiistaton makeus.Seikkailuaika on aina ollut show, joka väitti, että olemme vain parhaimmillaan, kun olemme yhdessä. Joskus se esitti tuon väitteen kaventamalla ystävien välisiä sydänsärkyä. Joskus se onnistui epätavallisissa suhteissa vihollisiin. Mutta riippumatta siitä, mitä hirviöitä ulkoisesti tai sisäisesti kohtaavat, tämä sarja on aina saarnannut hienovaraisesti viestiään siitä, että olemme vahvempia yhdessä. Seikkailuaika Finaali on tuon kauan kuiskatun viestin eeppinen toteutuminen. Sen kehittymisessä on jotain sekä radikaalia että lohduttavaa.

Seikkailuaika viimeisen jakson ensiesitykset Cartoon Networkissa, maanantaina 3. syyskuuta klo 18 (ET / PT).Missä suoratoistaa Seikkailuaika